AEG vaatwasser storing

Een AEG vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als er een probleem optreedt met dit merk vaatwasser. In dit artikel bespreken we een aantal bekende modellen van AEG vaatwassers, de verschillende foutcodes die kunnen optreden en wat ze betekenen, en wat je kunt doen om de problemen op te lossen.

Bekende modellen van AEG vaatwassers

AEG is een bekend merk op het gebied van huishoudelijke apparaten en biedt een breed scala aan vaatwassers. Enkele populaire modellen zijn:

 • AEG FFB53600ZW – een vrijstaande vaatwasser met een capaciteit van 13 couverts en energieklasse A+++.
 • AEG FSE63617P – een inbouwvaatwasser met een capaciteit van 13 couverts, energieklasse A+++ en een ProClean-systeem voor optimale reiniging.
 • AEG FSS52615Z – een inbouwvaatwasser met een capaciteit van 13 couverts, energieklasse A++ en een TimeSaver-functie om de programmaduur te halveren.
 • AEG FFB62400PW – een compacte vrijstaande vaatwasser met een capaciteit van 9 couverts en energieklasse A+.

Hoewel AEG vaatwassers over het algemeen betrouwbaar zijn, kunnen er soms storingen optreden. In het volgende gedeelte bespreken we de verschillende foutcodes die kunnen verschijnen en wat ze betekenen.

Foutcodes bij AEG vaatwassers

Wanneer er een probleem optreedt met je AEG vaatwasser, kan er een foutcode op het display verschijnen. Deze codes geven aan wat het probleem is en helpen je bij het oplossen van de storing. Hier zijn enkele van de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis:

 • i10: Deze code geeft aan dat er een probleem is met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit.
 • i20, i40, iF0: Deze codes duiden op een probleem met de afvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt of geknikt is en of het filter schoon is.
 • i30: Deze code geeft aan dat er een lekkage is gedetecteerd in de vaatwasser. Schakel de vaatwasser uit en controleer op zichtbare lekkages. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met een professionele monteur.
 • i50: Deze code duidt op een probleem met de motor. Schakel de vaatwasser uit en neem contact op met een monteur.
 • i60: Deze code geeft aan dat er een probleem is met de verwarmingselementen. Schakel de vaatwasser uit en neem contact op met een monteur.
 • iA0: Deze code duidt op een probleem met de turbidity sensor. Schakel de vaatwasser uit en neem contact op met een monteur.

Naast deze foutcodes kunnen er ook andere codes verschijnen die specifiek zijn voor bepaalde modellen. Raadpleeg de handleiding van je vaatwasser voor een volledige lijst van foutcodes en hun betekenis.

Wat te doen bij een AEG vaatwasser storing

Als je een foutcode op je AEG vaatwasser ziet, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen:

 1. Schakel de vaatwasser uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Zoek de foutcode op in de handleiding van je vaatwasser en volg de aanbevolen stappen om het probleem op te lossen.
 3. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met een professionele monteur of de klantenservice van AEG.

In sommige gevallen kan het probleem eenvoudig worden opgelost door de vaatwasser te resetten. Om dit te doen, haal je de stekker uit het stopcontact, wacht je 30 seconden en steek je de stekker weer in het stopcontact. Schakel de vaatwasser in en controleer of de foutcode is verdwenen.

Preventie van storingen

Om de kans op storingen in je AEG vaatwasser te minimaliseren, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de vaatwasser op de juiste manier te gebruiken. Hier zijn enkele tips om je vaatwasser in goede staat te houden:

 • Reinig regelmatig de filters en sproeiarmen om verstoppingen te voorkomen.
 • Gebruik de juiste hoeveelheid vaatwasmiddel en spoelglansmiddel, zoals aanbevolen door de fabrikant.
 • Laad de vaatwasser op de juiste manier in, zodat het water vrij kan circuleren en alle vaat goed wordt gereinigd.
 • Voer af en toe een onderhoudsprogramma uit, zoals aangegeven in de handleiding van je vaatwasser, om de levensduur van het apparaat te verlengen.

Door deze tips te volgen, kun je de kans op een AEG vaatwasser storing verminderen en ervoor zorgen dat je vaatwasser zo lang mogelijk meegaat.

Conclusie

Een AEG vaatwasser storing kan vervelend zijn, maar door de foutcodes te begrijpen en de juiste stappen te volgen, kun je het probleem vaak zelf oplossen. Zorg ervoor dat je de handleiding van je vaatwasser bij de hand hebt en neem contact op met een professionele monteur als het probleem aanhoudt. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de vaatwasser op de juiste manier te gebruiken, kun je de kans op storingen minimaliseren en genieten van een betrouwbare en efficiënte vaatwasser.