AEG Vaatwasser storing

De vaatwassers van AEG zijn met de grootste zorg ontwikkeld, maar het kan zo zijn dat een AEG vaatwasser storing heeft. Deze storingen kunnen veroorzaakt worden door allerlei verschillende redenen.

Het vervelende van een storing in een AEG vaatwasser is dat de vaatwasser hierdoor niet meer gebruikt kan worden. Het gevolg is dat de vaat zich ophoopt of dat het met de hand allemaal afgewassen moet worden.

Hoe kan een AEG vaatwasser een storing krijgen?

De vaatwassers van AEG zijn met de grootste zorg ontwikkeld. Hierdoor lijkt het een beetje vreemd dat hier storing in kunnen komen. Toch is dit niet geheel vreemd en verwonderlijk. Vaatwassers krijgen een hoop te verduren tijdens de gehele looptijd. Een stuk plastic dat een verstopping veroorzaakt, kan al een storing tot gevolg hebben. Vaatwassers zijn simpelweg gevoelige apparaten voor storingen. Dit geldt eveneens voor een AEG vaatwasser, ondanks dat deze apparaten met de grootste zorg ontwikkeld zijn.

Meest voorkomende storing bij een AEG vaatwasser

Er zijn enkele storingen die het meest voorkomen bij een AEG vaatwasser: i20 en i10.

De i20 storing geeft aan dat de vaatwasser het water niet meer afvoert. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • De afvoerslang zit beklemd of zit verstopt;
  • De filters zijn vervuild;
  • De sifon is nog afgesloten;

Bij deze storing is het erg nuttig om de hele vaatwasser eens goed schoon te maken.

De i10 storing houdt in dat de vaatwasser geen water krijgt en daardoor kan de vaat niet goed schoon worden. De problemen hierbij worden veroorzaakt doordat er geen watertoevoer is. Dit kan duiden op een probleem met de kraan of de toevoerslang. Het is handig om hierbij een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Het oplossen van de i10 storing is namelijk niet zo geheel simpel.

Dank voor je tijd en het lezen van dit artikel. Wij hopen dat je AEG Vaatwasser storing is verholpen!