Atag vaatwasser storing

Een Atag vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als er een storing optreedt met dit merk vaatwasser. Atag is een bekend merk op het gebied van keukenapparatuur en biedt verschillende modellen vaatwassers aan. In dit artikel bespreken we een aantal bekende modellen van het merk, met type nummers, en de verschillende foutcodes die bij dit merk vaatwasser kunnen optreden en wat ze betekenen.

Bekende modellen Atag vaatwassers

Atag biedt verschillende modellen vaatwassers aan, zowel inbouw- als vrijstaande modellen. Enkele bekende modellen zijn:

  • Atag VA63211LT: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met energieklasse A+++ en een geluidsniveau van 43 dB.
  • Atag VA68211RT: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met energieklasse A+++ en een geluidsniveau van 44 dB.
  • Atag VA63211ST: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met energieklasse A++ en een geluidsniveau van 46 dB.
  • Atag VA68211ST: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met energieklasse A++ en een geluidsniveau van 47 dB.
  • Atag VA63211SF: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met energieklasse A+ en een geluidsniveau van 48 dB.
  • Atag VA63211RF: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met energieklasse A+ en een geluidsniveau van 49 dB.

Foutcodes Atag vaatwasser

Wanneer er een storing optreedt bij een Atag vaatwasser, wordt er vaak een foutcode weergegeven op het display. Deze foutcodes geven aan wat het probleem is en kunnen helpen bij het oplossen van de storing. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende foutcodes bij Atag vaatwassers en wat ze betekenen:

Foutcode i10

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of de toevoerslang niet geknikt of verstopt is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de watertoevoerklep of de drukschakelaar.

Foutcode i20

Deze foutcode duidt op een probleem met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet geknikt of verstopt is en of het filter in de bodem van de vaatwasser schoon is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de afvoerpomp of de drukschakelaar.

Foutcode i30

Deze foutcode geeft aan dat er een lekkage is gedetecteerd in de vaatwasser. Controleer of er water op de bodemplaat van de vaatwasser ligt en of er zichtbare lekkages zijn. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de lekdetectiesensor of de drukschakelaar.

Foutcode i40

Deze foutcode duidt op een probleem met de deurschakelaar. Controleer of de deur goed sluit en of de deurschakelaar niet beschadigd is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de bedrading of de elektronica van de vaatwasser.

Foutcode i50

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de circulatiepomp. Controleer of de pomp niet geblokkeerd is en of de bedrading in orde is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de motor of de elektronica van de vaatwasser.

Foutcode i60

Deze foutcode duidt op een probleem met de verwarmingselementen. Controleer of de verwarmingselementen niet beschadigd zijn en of de bedrading in orde is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de thermostaat of de elektronica van de vaatwasser.

Foutcode i70

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de temperatuursensor. Controleer of de sensor niet beschadigd is en of de bedrading in orde is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de elektronica van de vaatwasser.

Foutcode i80

Deze foutcode duidt op een probleem met de elektronica van de vaatwasser. Controleer of er geen vocht of beschadigingen zijn aan de elektronica. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat de elektronica vervangen moet worden.

Wat te doen bij een Atag vaatwasser storing

Wanneer je een Atag vaatwasser storing hebt, is het belangrijk om eerst te kijken of je het probleem zelf kunt oplossen. Controleer de foutcode en volg de bijbehorende instructies om te zien of het probleem verholpen kan worden. Als dit niet het geval is, of als er geen foutcode wordt weergegeven, is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van Atag of een erkende monteur in te schakelen.

Houd bij het inschakelen van een monteur altijd het model- en serienummer van je vaatwasser bij de hand. Deze zijn vaak te vinden op een sticker aan de binnenkant van de deur of op de zijkant van de vaatwasser. Op deze manier kan de monteur gerichter te werk gaan en het probleem sneller oplossen.

Atag vaatwassers staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, maar zoals bij elk apparaat kunnen er storingen optreden. Door te weten wat de verschillende foutcodes betekenen en wat je moet doen bij een storing, kun je snel en efficiënt het probleem oplossen en weer genieten van een goed werkende vaatwasser.