Bosch vaatwasser storing

De vaatwassers van Bosch zijn zeer geavanceerde apparaten, maar het kan zo zijn dat een Bosch vaatwasser storing heeft. Er kunnen allerlei verschillende redenen zijn waarom een Bosch vaatwasser een storing op kan lopen.

Bij een storing in een Bosch vaatwasser is de vaatwasser niet meer te gebruiken. Het is dan ook handig om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Anders blijft er zeer veel vaat staan of moet de vaat met de hand afgewassen worden.

Hoe kan een Bosch vaatwasser een storing krijgen?

Vaatwassers zijn apparaten die tegen een stootje moeten kunnen. Over het algemeen worden vaatwassers behoorlijk zwaar belast en daardoor kunnen er natuurlijk altijd storingen komen in een vaatwasser van Bosch. De storingen van Bosch zijn echter redelijk snel en gemakkelijk zelf op te lossen.

Meest voorkomende storing bij een Bosch vaatwasser

Er zijn enkele storingen die het meest voorkomen bij een Bosch vaatwasser: de E15, de E22, de E24, de E25 en de E27.

Bij de E15 storing is er sprake van een lekkage bij de bodemplaat van de vaatwasser. Dit is een zeer vervelende storing en in 99% van de gevallen niet door u zelf op te lossen.

De E22 storing houdt in dat het zeefje van de vaatwasser verstopt is geraakt. Bij deze storing is het daarom vaak een kwestie van het zeefje schoonmaken.

De E24 storing betekent dat het water in de vaatwasser van Bosch niet meer goed kan worden afgevoerd. Het is hierbij van belang om alle filters en dergelijke goed schoon te maken.

De E25 storing houdt in dat de pomp verstopt is. Ook hierbij is het van belang dat alle onderdelen goed worden schoongemaakt.

De E27 storing betekent dat de netspanning te laag is. Hiervoor moet u de hulp inschakelen van een Service Partner van Bosch.