Electrolux vaatwasser storing

Een Electrolux vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het dagelijkse huishouden verstoren. In dit artikel bespreken we wat je moet doen als er een storing optreedt bij een Electrolux vaatwasser, enkele bekende modellen van het merk met hun typenummers, en de verschillende foutcodes die kunnen optreden en wat ze betekenen.

Wat te doen bij een Electrolux vaatwasser storing

Als je te maken krijgt met een Electrolux vaatwasser storing, is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak van de storing is. Dit kan je doen door de foutcode op het display van de vaatwasser te controleren. Deze foutcodes geven je een indicatie van het probleem en helpen je bij het oplossen ervan. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende foutcodes en hun betekenis.

Voordat je echter aan de slag gaat met het oplossen van de storing, is het belangrijk om enkele basisveiligheidsmaatregelen te nemen. Schakel de vaatwasser uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat je met de reparatie begint. Zorg er ook voor dat je de handleiding van je specifieke Electrolux vaatwasser bij de hand hebt, zodat je de juiste stappen kunt volgen.

Bekende Electrolux vaatwasser modellen en typenummers

Electrolux biedt een breed scala aan vaatwassers, variërend van vrijstaande modellen tot volledig geïntegreerde inbouwvaatwassers. Enkele bekende modellen en hun typenummers zijn:

  • Electrolux ESL4201LO – volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser
  • Electrolux ESL5322LO – volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser
  • Electrolux ESL5343LO – volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser
  • Electrolux ESF5206LOW – vrijstaande vaatwasser
  • Electrolux ESF5535LOX – vrijstaande vaatwasser

Deze lijst is niet uitputtend, en er zijn nog veel meer modellen en typenummers beschikbaar. Raadpleeg de handleiding van je specifieke Electrolux vaatwasser voor meer informatie over jouw model.

Foutcodes bij Electrolux vaatwassers en hun betekenis

Electrolux vaatwassers kunnen verschillende foutcodes weergeven om aan te geven dat er een probleem is. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende foutcodes en hun betekenis:

Foutcode i10

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de watertoevoer naar de vaatwasser. Controleer of de watertoevoerslang niet geknikt of verstopt is en of de kraan volledig openstaat. Als het probleem aanhoudt, kan het zijn dat de watertoevoerklep defect is en vervangen moet worden.

Foutcode i20, i40 of iF0

Deze foutcodes duiden op een probleem met de afvoer van de vaatwasser. Controleer of de afvoerslang niet geknikt of verstopt is en of het filter in de bodem van de vaatwasser schoon is. Als het probleem aanhoudt, kan het zijn dat de afvoerpomp defect is en vervangen moet worden.

Foutcode i30

Deze foutcode geeft aan dat er een lekkage is gedetecteerd in de vaatwasser. Controleer de aansluitingen van de watertoevoer- en afvoerslangen en de deurafdichting op lekkage. Als het probleem aanhoudt, schakel dan een professionele monteur in om de oorzaak van de lekkage te achterhalen en te verhelpen.

Foutcode i50, i60 of i70

Deze foutcodes duiden op een probleem met de verwarmingselementen of de temperatuursensoren van de vaatwasser. Schakel een professionele monteur in om deze onderdelen te controleren en indien nodig te vervangen.

Foutcode iC0

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de elektronica van de vaatwasser. Schakel een professionele monteur in om de elektronica te controleren en indien nodig te repareren of vervangen.

Naast deze veelvoorkomende foutcodes zijn er nog veel meer foutcodes die kunnen optreden bij een Electrolux vaatwasser. Raadpleeg de handleiding van je specifieke model voor een volledige lijst van foutcodes en hun betekenis.

Conclusie

Een Electrolux vaatwasser storing kan verschillende oorzaken hebben, variërend van problemen met de watertoevoer tot defecte elektronica. Door de foutcode op het display van de vaatwasser te controleren, krijg je een indicatie van het probleem en kan je gericht aan de slag met het oplossen ervan. Zorg er altijd voor dat je de handleiding van je specifieke Electrolux vaatwasser bij de hand hebt en neem de nodige veiligheidsmaatregelen voordat je met de reparatie begint. Schakel indien nodig een professionele monteur in om de storing te verhelpen.