Ikea vaatwasser storing

Een Ikea vaatwasser storing kan erg vervelend zijn, vooral als je net een grote stapel vaat hebt die gewassen moet worden. In dit artikel bespreken we wat je moet doen als er een storing is met je Ikea vaatwasser, welke modellen er zijn en welke foutcodes er kunnen optreden. Zo kun je snel en efficiënt je vaatwasser weer aan de praat krijgen.

Wat te doen bij een Ikea vaatwasser storing

Als je te maken hebt met een Ikea vaatwasser storing, is het belangrijk om eerst te achterhalen wat het probleem is. Dit kun je doen door te kijken naar de foutcode die op het display van de vaatwasser verschijnt. Deze foutcodes geven je een indicatie van het probleem en helpen je bij het oplossen ervan. Hieronder bespreken we de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis.

Voordat je de foutcodes gaat onderzoeken, is het verstandig om eerst de stroom van de vaatwasser uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Dit is een veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat je per ongeluk een elektrische schok krijgt tijdens het onderzoeken van het probleem.

Bekende modellen van Ikea vaatwassers

Ikea biedt verschillende modellen vaatwassers aan, die allemaal onder hun eigen merknaam vallen. Enkele bekende modellen zijn:

  • Renlig DW60 (type 911.536.02)
  • Renlig FWM7 (type 911.536.03)
  • Renlig IWM60 (type 911.536.04)
  • Renlig DWTI60 (type 911.536.05)
  • Renlig DW45 (type 911.536.06)
  • Renlig FWM6 (type 911.536.07)
  • Renlig IWM6 (type 911.536.08)
  • Renlig DWTI6 (type 911.536.09)

Deze modellen kunnen allemaal te maken krijgen met storingen, waarbij foutcodes op het display verschijnen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis.

Foutcodes bij Ikea vaatwassers

Er zijn verschillende foutcodes die kunnen optreden bij een Ikea vaatwasser storing. Hieronder bespreken we de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis:

Foutcode i10

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de watertoevoerklep of de drukschakelaar.

Foutcode i20

Deze foutcode duidt op een probleem met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt of geknikt is en of het filter in de bodem van de vaatwasser schoon is. Als dit in orde is, kan er een probleem zijn met de afvoerpomp of de drukschakelaar.

Foutcode i30

Deze foutcode geeft aan dat er een lekkage is gedetecteerd in de vaatwasser. Controleer of er water op de bodemplaat van de vaatwasser ligt en of er zichtbare lekkages zijn. Als dit het geval is, schakel dan een professional in om het probleem te verhelpen.

Foutcode i40

Deze foutcode duidt op een probleem met de deurschakelaar. Controleer of de deur goed sluit en of de deurschakelaar niet beschadigd is. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de bedrading of de elektronica van de vaatwasser.

Foutcode i50

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de motor of de motorsturing. Schakel een professional in om dit probleem te verhelpen, aangezien dit een complexe reparatie kan zijn.

Foutcode i60

Deze foutcode duidt op een probleem met het verwarmingselement of de thermostaat van de vaatwasser. Controleer of het verwarmingselement niet beschadigd is en of de thermostaat goed functioneert. Als dit niet het geval is, schakel dan een professional in om het probleem te verhelpen.

Foutcode i70

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de temperatuursensor van de vaatwasser. Controleer of de sensor niet beschadigd is en of de bedrading in orde is. Als dit niet het geval is, schakel dan een professional in om het probleem te verhelpen.

Foutcode i80

Deze foutcode duidt op een probleem met de elektronica van de vaatwasser. Schakel een professional in om dit probleem te verhelpen, aangezien dit een complexe reparatie kan zijn.

Conclusie

Een Ikea vaatwasser storing kan verschillende oorzaken hebben, variërend van problemen met de watertoevoer tot problemen met de elektronica. Door de foutcodes op het display te onderzoeken, kun je achterhalen wat het probleem is en gericht actie ondernemen om het probleem te verhelpen. In sommige gevallen is het verstandig om een professional in te schakelen, vooral als het gaat om complexe reparaties aan de motor of elektronica van de vaatwasser.