Indesit vaatwasser storing

Een Indesit vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als er een probleem optreedt met dit merk vaatwasser. In dit artikel bespreken we een aantal bekende modellen van het merk Indesit, met type nummers, en de verschillende foutcodes die kunnen optreden bij een Indesit vaatwasser storing. We geven ook advies over wat je kunt doen om de storing te verhelpen.

Bekende modellen van Indesit vaatwassers

Indesit is een bekend merk dat verschillende modellen vaatwassers op de markt heeft gebracht. Enkele populaire modellen zijn:

 • Indesit DIF 04B1: een geïntegreerde vaatwasser met een capaciteit van 13 couverts en energieklasse A+
 • Indesit DFG 26B1: een vrijstaande vaatwasser met een capaciteit van 13 couverts en energieklasse A+
 • Indesit DSFE1B10: een smalle, vrijstaande vaatwasser met een capaciteit van 10 couverts en energieklasse A+
 • Indesit DIFP 28T9 A: een geïntegreerde vaatwasser met een capaciteit van 14 couverts en energieklasse A++

Hoewel deze modellen verschillende specificaties en functies hebben, kunnen ze allemaal te maken krijgen met een Indesit vaatwasser storing. Het is daarom belangrijk om te weten welke foutcodes kunnen optreden en wat ze betekenen.

Foutcodes bij een Indesit vaatwasser storing

Indesit vaatwassers maken gebruik van foutcodes om aan te geven wat er mis is met het apparaat. Deze codes verschijnen op het display van de vaatwasser en kunnen je helpen bij het identificeren van het probleem. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende foutcodes bij een Indesit vaatwasser storing en hun betekenis:

 • F01: Dit duidt op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit.
 • F02: Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt of geknikt is en of het filter schoon is.
 • F03: Dit betekent dat de vaatwasser de temperatuur niet kan regelen. Mogelijk is er een probleem met de thermostaat of het verwarmingselement.
 • F04: Deze code duidt op een probleem met de deurvergrendeling. Controleer of de deur goed sluit en of het slot niet beschadigd is.
 • F05: Dit geeft aan dat er een probleem is met de waterindicator. Mogelijk is er een lekkage of een probleem met de sensor.
 • F06: Deze foutcode betekent dat er een probleem is met de motor of de bedrading. Schakel een professional in om dit probleem te verhelpen.
 • F07: Dit duidt op een probleem met de waterhardheidssensor. Controleer of de sensor goed is aangesloten en of er geen kalkaanslag op zit.
 • F08: Deze code geeft aan dat er een probleem is met de waterverwarming. Mogelijk is het verwarmingselement defect of is er een probleem met de thermostaat.
 • F09: Dit betekent dat er een probleem is met de elektronica van de vaatwasser. Schakel een professional in om dit probleem te verhelpen.
 • F10: Deze foutcode duidt op een probleem met de waterverzachter. Controleer of het zoutreservoir goed is gevuld en of de waterverzachter goed functioneert.

Naast deze foutcodes kunnen er ook andere, minder voorkomende foutcodes optreden bij een Indesit vaatwasser storing. Raadpleeg de handleiding van je specifieke model voor een volledig overzicht van alle foutcodes en hun betekenis.

Wat te doen bij een Indesit vaatwasser storing

Als je te maken krijgt met een Indesit vaatwasser storing, is het belangrijk om eerst te proberen het probleem zelf op te lossen. Volg de onderstaande stappen om te proberen de storing te verhelpen:

 1. Schakel de vaatwasser uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Controleer de foutcode op het display en raadpleeg de bovenstaande lijst of de handleiding van je vaatwasser om de betekenis van de code te achterhalen.
 3. Probeer de aanbevolen oplossing voor de betreffende foutcode uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld het controleren van de watertoevoer of het reinigen van het filter zijn.
 4. Sluit de vaatwasser weer aan op het stopcontact en schakel het apparaat in. Controleer of de foutcode is verdwenen en of de vaatwasser weer naar behoren functioneert.

Als de foutcode na het uitvoeren van deze stappen nog steeds aanwezig is of als je niet zeker weet hoe je het probleem moet oplossen, is het verstandig om contact op te nemen met een professional of de klantenservice van Indesit. Zij kunnen je verder helpen bij het verhelpen van de storing en eventueel een monteur sturen om het probleem te verhelpen.

Conclusie

Een Indesit vaatwasser storing kan verschillende oorzaken hebben, variërend van problemen met de watertoevoer tot defecte elektronica. Door de foutcodes op het display van de vaatwasser te raadplegen, kun je achterhalen wat het probleem is en proberen het zelf op te lossen. Als dit niet lukt, is het verstandig om contact op te nemen met een professional of de klantenservice van Indesit voor verdere hulp bij het verhelpen van de storing.