Inventum vaatwasser storing

Een Inventum vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als er een storing optreedt met dit merk vaatwasser. In dit artikel bespreken we een aantal bekende modellen van het merk Inventum, met type nummers, en de verschillende foutcodes die bij dit merk vaatwasser kunnen optreden en wat ze betekenen.

Over Inventum

Inventum is een Nederlands merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en bekend staat om zijn kwalitatieve en innovatieve huishoudelijke apparaten, waaronder vaatwassers. Het merk biedt zowel vrijstaande als inbouwvaatwassers aan, die bekend staan om hun energiezuinigheid en gebruiksgemak.

Bekende modellen van Inventum vaatwassers

Enkele bekende modellen van Inventum vaatwassers zijn:

  • Inventum IVW6013A – volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser
  • Inventum IVW6033A – volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser
  • Inventum IVW4508A – volledig geïntegreerde compacte inbouwvaatwasser
  • Inventum VVW6035AW – vrijstaande vaatwasser
  • Inventum VVW6023AW – vrijstaande vaatwasser

Deze modellen zijn slechts een greep uit het assortiment van Inventum vaatwassers. Het is belangrijk om te weten welk model je hebt, zodat je de juiste informatie en oplossingen kunt vinden bij een storing.

Foutcodes bij Inventum vaatwassers

Wanneer er een storing optreedt bij een Inventum vaatwasser, wordt er vaak een foutcode weergegeven op het display van de vaatwasser. Deze foutcodes geven aan wat het probleem is en helpen je bij het oplossen van de storing. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende foutcodes bij Inventum vaatwassers en wat ze betekenen:

Foutcode E1

Deze foutcode duidt op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit. Als dit niet het geval is, kan er een probleem zijn met de watertoevoerklep of de drukschakelaar.

Foutcode E2

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet geknikt is en of het filter in de afvoerpomp schoon is. Als dit niet het probleem oplost, kan er een probleem zijn met de afvoerpomp zelf.

Foutcode E3

Deze foutcode betekent dat de vaatwasser de gewenste temperatuur niet kan bereiken. Dit kan duiden op een probleem met het verwarmingselement, de thermostaat of de NTC-sensor. Het is aan te raden om een monteur in te schakelen om dit probleem te verhelpen.

Foutcode E4

Deze foutcode geeft aan dat er een lekkage is gedetecteerd in de vaatwasser. Controleer of er water onder de vaatwasser ligt en of er geen lekkage is bij de deur of de slangen. Als je de lekkage niet zelf kunt vinden, is het verstandig om een monteur in te schakelen.

Foutcode E5

Deze foutcode duidt op een probleem met de circulatiepomp. Dit kan betekenen dat de pomp geblokkeerd is of dat er een probleem is met de motor. Schakel een monteur in om dit probleem te verhelpen.

Foutcode E6

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de turbidity sensor, die de helderheid van het water meet. Dit kan betekenen dat de sensor vervuild is of defect. Een monteur kan dit probleem verhelpen.

Foutcode E7

Deze foutcode betekent dat er een probleem is met de flowmeter, die de hoeveelheid water in de vaatwasser meet. Dit kan duiden op een defecte flowmeter of een probleem met de bedrading. Schakel een monteur in om dit probleem te verhelpen.

Wat te doen bij een Inventum vaatwasser storing

Wanneer je een Inventum vaatwasser storing ervaart, is het belangrijk om eerst te kijken of je het probleem zelf kunt oplossen. Controleer de foutcode en volg de bijbehorende instructies om te zien of je het probleem kunt verhelpen. Als dit niet lukt, is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van Inventum of een erkende monteur in te schakelen.

Houd bij het inschakelen van een monteur altijd het model- en serienummer van je vaatwasser bij de hand, zodat de monteur de juiste informatie en onderdelen heeft om het probleem te verhelpen.

Preventie van storingen

Om de kans op een Inventum vaatwasser storing te verkleinen, is het belangrijk om je vaatwasser goed te onderhouden. Dit houdt in dat je regelmatig het filter schoonmaakt, de sproeiarmen controleert op verstoppingen en de deurrubbers schoonmaakt. Daarnaast is het aan te raden om af en toe een reinigingsmiddel speciaal voor vaatwassers te gebruiken, om kalkaanslag en vetophopingen te verwijderen.

Door je Inventum vaatwasser goed te onderhouden, verleng je de levensduur van het apparaat en verklein je de kans op storingen.

Conclusie

Een Inventum vaatwasser storing kan vervelend zijn, maar door de foutcodes te begrijpen en de juiste stappen te ondernemen, kun je het probleem vaak zelf oplossen of met behulp van een monteur verhelpen. Zorg daarnaast voor goed onderhoud van je vaatwasser om de kans op storingen te verkleinen en een lange levensduur van het apparaat te garanderen.