Miele vaatwasser storing

Een Miele vaatwasser staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid, maar net als elk ander apparaat kan er soms een storing optreden. In dit artikel bespreken we wat je moet doen als je te maken krijgt met een Miele vaatwasser storing, welke foutcodes er kunnen optreden en wat ze betekenen. We zullen ook enkele bekende modellen van het merk en hun typenummers noemen.

Wat te doen bij een Miele vaatwasser storing

Als je te maken krijgt met een storing in je Miele vaatwasser, is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak van het probleem is. Dit kan je doen door de foutcode op het display van de vaatwasser te controleren. Deze foutcodes geven je een indicatie van het probleem en helpen je bij het oplossen ervan. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis.

Foutcodes Miele vaatwasser

De foutcodes van een Miele vaatwasser zijn meestal opgebouwd uit een letter en een cijfer, bijvoorbeeld F01 of F24. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis:

 • F01: Dit duidt op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit.
 • F02: Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt of geknikt is en of het filter schoon is.
 • F11: Dit betekent dat er een probleem is met de afvoerpomp. Mogelijk is de pomp defect of zit er iets vast in de pomp.
 • F12: Deze foutcode duidt op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit.
 • F13: Dit betekent dat de watertoevoer te langzaam verloopt. Controleer of de kraan volledig openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit.
 • F14: Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de circulatiepomp. Mogelijk is de pomp defect of zit er iets vast in de pomp.
 • F24: Dit duidt op een probleem met de verwarmingselementen. Controleer of de verwarmingselementen goed functioneren en of er geen kortsluiting is.
 • F70: Deze foutcode betekent dat er water in de bodemplaat van de vaatwasser is gedetecteerd. Dit kan duiden op een lekkage. Schakel de vaatwasser uit en neem contact op met een monteur.

Als je de foutcode hebt geïdentificeerd, kun je proberen het probleem zelf op te lossen. In sommige gevallen, zoals bij een verstopte afvoerslang of een geknikte toevoerslang, is dit eenvoudig te verhelpen. In andere gevallen, zoals bij een defecte pomp of een lekkage, is het raadzaam om contact op te nemen met een erkende Miele-monteur.

Bekende Miele vaatwasser modellen en typenummers

Miele heeft een breed scala aan vaatwassers in verschillende prijsklassen en met verschillende functies. Hieronder vind je enkele bekende modellen en hun typenummers:

 • Miele G 7100 SCi: Dit is een inbouwvaatwasser met een energieklasse A+++ en een geluidsniveau van 43 dB. Het heeft een besteklade en ruimte voor 14 couverts.
 • Miele G 7360 SCVi: Dit model is een volledig geïntegreerde vaatwasser met energieklasse A+++ en een geluidsniveau van 42 dB. Het heeft een besteklade en ruimte voor 14 couverts.
 • Miele G 7310 SC: Dit is een vrijstaande vaatwasser met energieklasse A+++ en een geluidsniveau van 44 dB. Het heeft een besteklade en ruimte voor 14 couverts.
 • Miele G 5220 SC: Dit model is een vrijstaande vaatwasser met energieklasse A++ en een geluidsniveau van 46 dB. Het heeft een bestekmand en ruimte voor 14 couverts.

Conclusie

Een Miele vaatwasser storing kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een eenvoudig te verhelpen probleem zoals een geknikte slang tot een defecte pomp of een lekkage. Door de foutcode op het display te controleren, kun je achterhalen wat de oorzaak van het probleem is en eventueel zelf proberen het op te lossen. In sommige gevallen is het echter raadzaam om contact op te nemen met een erkende Miele-monteur. Door te kiezen voor een Miele vaatwasser, investeer je in een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam apparaat dat je jarenlang van dienst zal zijn.