Pelgrim vaatwasser storing

Een Pelgrim vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als er een probleem optreedt met dit merk vaatwasser. In dit artikel bespreken we een aantal bekende modellen van het merk Pelgrim, met type nummers, en de verschillende foutcodes die kunnen optreden bij een storing. We geven ook advies over wat je kunt doen om de storing te verhelpen of te voorkomen.

Bekende modellen van Pelgrim vaatwassers

Pelgrim is een Nederlands merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en bekend staat om zijn kwalitatieve en betrouwbare huishoudelijke apparaten, waaronder vaatwassers. Enkele bekende modellen van Pelgrim vaatwassers zijn:

 • Pelgrim GVW430RVS (vrijstaand model)
 • Pelgrim GVW530RVS (vrijstaand model)
 • Pelgrim GVW476ONY (inbouw model)
 • Pelgrim GVW577RVS (inbouw model)
 • Pelgrim GVW496RVS (compact inbouw model)

Hoewel Pelgrim vaatwassers over het algemeen betrouwbaar zijn, kunnen er soms storingen optreden. In het geval van een storing is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak is. Dit kan vaak gedaan worden door de foutcode die op het display van de vaatwasser verschijnt te raadplegen.

Foutcodes bij Pelgrim vaatwassers

Wanneer er een storing optreedt bij een Pelgrim vaatwasser, wordt er meestal een foutcode op het display weergegeven. Deze foutcodes geven informatie over de aard van de storing en kunnen helpen bij het oplossen van het probleem. Hieronder volgt een overzicht van enkele veelvoorkomende foutcodes bij Pelgrim vaatwassers en hun betekenis:

 • Foutcode E1: Probleem met de watertoevoer. Dit kan duiden op een verstopte of geknikte toevoerslang, een gesloten kraan of een defecte inlaatklep.
 • Foutcode E2: Probleem met de waterafvoer. Mogelijke oorzaken zijn een verstopte afvoerslang, een verstopte sifon of een defecte afvoerpomp.
 • Foutcode E3: Probleem met de verwarmingselement. Dit kan duiden op een defect verwarmingselement of een probleem met de aansturing ervan.
 • Foutcode E4: Overloopbeveiliging geactiveerd. Dit betekent dat er water in de lekbak onder de vaatwasser is gedetecteerd, wat kan duiden op een lekkage.
 • Foutcode E5: Probleem met de temperatuursensor. Dit kan betekenen dat de sensor defect is of niet goed is aangesloten.
 • Foutcode E6: Probleem met de turbidity sensor. Dit betekent dat de sensor die de helderheid van het water meet, niet goed functioneert.
 • Foutcode E7: Probleem met de deurvergrendeling. Dit kan duiden op een defecte deurschakelaar of een probleem met de vergrendeling.

Naast deze foutcodes kunnen er ook andere, minder vaak voorkomende foutcodes optreden. Raadpleeg in dat geval de handleiding van je Pelgrim vaatwasser of neem contact op met de klantenservice van Pelgrim.

Wat te doen bij een Pelgrim vaatwasser storing

Wanneer je een storing hebt met je Pelgrim vaatwasser, is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak is. Dit kan vaak gedaan worden door de foutcode die op het display van de vaatwasser verschijnt te raadplegen. Vervolgens kun je de volgende stappen ondernemen om het probleem op te lossen:

 1. Controleer de basis: Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit, of de waterkraan openstaat en of de afvoerslang niet geknikt of verstopt is.
 2. Reset de vaatwasser: Schakel de vaatwasser uit, wacht enkele minuten en schakel hem vervolgens weer in. Dit kan soms helpen om kleine storingen te verhelpen.
 3. Controleer de filters: Verwijder en reinig de filters in de bodem van de vaatwasser. Een verstopt filter kan de oorzaak zijn van verschillende storingen.
 4. Los het probleem op: Afhankelijk van de foutcode kun je proberen het probleem zelf op te lossen. Bijvoorbeeld door de toevoerslang te ontstoppen of de deurvergrendeling te controleren.
 5. Schakel een professional in: Als je het probleem niet zelf kunt oplossen, is het verstandig om een monteur in te schakelen. Neem contact op met de klantenservice van Pelgrim om een afspraak te maken.

Door deze stappen te volgen, kun je in veel gevallen de storing van je Pelgrim vaatwasser verhelpen. Het is echter belangrijk om te weten dat sommige problemen alleen door een professional opgelost kunnen worden. Probeer in dat geval niet zelf aan de vaatwasser te sleutelen, maar schakel een monteur in om verdere schade te voorkomen.

Preventie van storingen

Om storingen aan je Pelgrim vaatwasser te voorkomen, is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips om je vaatwasser in goede conditie te houden:

 • Reinig regelmatig de filters in de bodem van de vaatwasser.
 • Controleer regelmatig de toevoer- en afvoerslangen op knikken en verstoppingen.
 • Gebruik een speciale vaatwasserreiniger om kalkaanslag en vetophopingen te verwijderen.
 • Laat de vaatwasser af en toe leeg draaien op een hoge temperatuur om bacteriën en schimmels te doden.
 • Controleer de deurvergrendeling regelmatig op slijtage en vervang deze indien nodig.

Door je Pelgrim vaatwasser goed te onderhouden, verklein je de kans op storingen en verleng je de levensduur van het apparaat. Mocht er toch een storing optreden, volg dan de stappen in dit artikel om het probleem op te lossen of schakel een professional in om je vaatwasser weer in goede staat te krijgen.