Proline vaatwasser storing

Een proline vaatwasser storing kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als er een storing optreedt met dit merk vaatwasser. In dit artikel bespreken we een aantal bekende modellen van het merk Proline, met typenummers, en de verschillende foutcodes die kunnen optreden bij een Proline vaatwasser storing. We geven ook tips over wat je kunt doen om de storing te verhelpen.

Bekende modellen van Proline vaatwassers

Proline is een merk dat bekend staat om zijn betaalbare en kwalitatieve huishoudelijke apparaten, waaronder vaatwassers. Enkele bekende modellen van Proline vaatwassers zijn:

 • Proline DW4860: een vrijstaande vaatwasser met een capaciteit van 12 couverts en energieklasse A++.
 • Proline DWI12: een inbouwvaatwasser met een capaciteit van 12 couverts en energieklasse A+.
 • Proline DWI45: een smalle inbouwvaatwasser met een capaciteit van 10 couverts en energieklasse A+.
 • Proline DWI60: een volledig geïntegreerde inbouwvaatwasser met een capaciteit van 12 couverts en energieklasse A++.

Hoewel Proline vaatwassers over het algemeen betrouwbaar zijn, kunnen er soms storingen optreden. In het geval van een Proline vaatwasser storing is het handig om te weten welke foutcodes er kunnen verschijnen en wat ze betekenen.

Foutcodes bij een Proline vaatwasser storing

Proline vaatwassers kunnen verschillende foutcodes weergeven wanneer er een storing optreedt. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende foutcodes en hun betekenis:

 • Foutcode E1: Deze foutcode duidt op een probleem met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit. Als dit niet het probleem is, kan er een probleem zijn met de watertoevoerklep of de drukschakelaar.
 • Foutcode E2: Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt of geknikt is en of het filter schoon is. Als dit niet het probleem is, kan er een probleem zijn met de afvoerpomp of de drukschakelaar.
 • Foutcode E3: Deze foutcode betekent dat de vaatwasser de gewenste temperatuur niet bereikt. Dit kan te maken hebben met een defecte verwarmingselement, thermostaat of NTC-sensor.
 • Foutcode E4: Deze foutcode duidt op een overstroming in de vaatwasser. Controleer of er lekkage is en of de vlotter in de bodemplaat omhoog is gekomen. Als dit het geval is, moet de lekkage worden verholpen en de vlotter weer omlaag worden gebracht.
 • Foutcode E5: Deze foutcode geeft aan dat de deur van de vaatwasser niet goed gesloten is. Controleer of de deur goed sluit en of het deurslot niet defect is.
 • Foutcode E6: Deze foutcode betekent dat er een probleem is met de turbidity sensor, die de helderheid van het water meet. Dit kan te maken hebben met een defecte sensor of een probleem met de bedrading.
 • Foutcode E7: Deze foutcode duidt op een probleem met de circulatiepomp. Dit kan te maken hebben met een defecte pomp, een verstopping in het systeem of een probleem met de bedrading.
 • Foutcode E8: Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de waterontharder. Dit kan te maken hebben met een defecte ontharder, een probleem met de bedrading of een verstopping in het systeem.

Als je een van deze foutcodes ziet op je Proline vaatwasser, is het belangrijk om eerst de genoemde mogelijke oorzaken te controleren en eventuele problemen te verhelpen. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of de klantenservice van Proline.

Wat te doen bij een Proline vaatwasser storing

Als je te maken hebt met een Proline vaatwasser storing, zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen om het probleem te verhelpen:

 1. Controleer de stroomvoorziening: Zorg ervoor dat de vaatwasser goed is aangesloten op het elektriciteitsnet en dat er geen problemen zijn met de stroomvoorziening, zoals een gesprongen zekering of een stroomstoring.
 2. Reset de vaatwasser: Schakel de vaatwasser uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht enkele minuten en sluit de vaatwasser weer aan. Dit kan soms helpen om kleine storingen te verhelpen.
 3. Controleer de foutcode: Als er een foutcode wordt weergegeven, controleer dan de betekenis van de code en volg de aanbevolen stappen om het probleem te verhelpen.
 4. Onderhoud en reiniging: Regelmatig onderhoud en reiniging van de vaatwasser, zoals het schoonmaken van de filters en sproeiarmen, kan helpen om storingen te voorkomen en de levensduur van het apparaat te verlengen.
 5. Schakel professionele hulp in: Als het probleem aanhoudt of als je niet zeker weet hoe je de storing moet verhelpen, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of de klantenservice van Proline.

Door deze stappen te volgen, kun je veelvoorkomende problemen met je Proline vaatwasser oplossen en ervoor zorgen dat je apparaat weer naar behoren functioneert.

Conclusie

Een Proline vaatwasser storing kan vervelend zijn, maar door te weten welke foutcodes er kunnen optreden en wat ze betekenen, kun je vaak zelf het probleem verhelpen. Zorg ervoor dat je regelmatig onderhoud en reiniging uitvoert om storingen te voorkomen en de levensduur van je vaatwasser te verlengen. Als het probleem aanhoudt of als je niet zeker weet hoe je de storing moet verhelpen, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of de klantenservice van Proline.