Siemens vaatwasser storing

De vaatwassers van Siemens zijn bijzonder goede apparaten, maar het kan zo zijn dat een Siemens vaatwasser storing heeft. Deze storingen kunnen veroorzaakt worden door allerlei verschillende redenen.

Het vervelende van een storing in een Siemens vaatwasser is dat de vaatwasser hierdoor niet meer gebruikt kan worden. Het gevolg is dat de vaat zich ophoopt of dat het met de hand allemaal afgewassen moet worden.

Hoe kan een Siemens vaatwasser een storing krijgen?

De vaatwassers van Siemens zijn behoorlijk geavanceerde vaatwassers. Het lijkt dan wellicht een beetje vreemd dat hier storing in kunnen komen. Toch is dit niet geheel vreemd en verwonderlijk. Vaatwassers krijgen een hoop te verduren tijdens de gehele looptijd. Een stuk plastic dat een verstopping veroorzaakt, kan al een storing tot gevolg hebben. Het is daarom niet geheel verwonderlijk dat er af toe een storing optreedt in een Siemens vaatwasser. Het is dan puur zaak om die storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Meest voorkomende storing bij een Siemens vaatwasser

De meest voorkomende storing bij een Siemens vaatwasser is storing E25. De code E25 geeft aan dat de pomp van de vaatwasser verstopt is. Doordat deze pomp verstopt is, kan het water niet meer rond worden gepompt en wordt de vaat dus niet schoon. Het is vervolgens een simpele klus om deze storing op te lossen:

  1. Zet de vaatwasser helemaal uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  2. Verwijder de zeef die in de vaatwasser aanwezig is.
  3. Verwijder daarna de pompafdekking.
  4. Als de pompafdekking en zeef verwijderd zijn, kan je de verstoppende voorwerpen verwijderen. Vaak is dit plastic of iets dergelijks.
  5. Controleer daarna of het schoepenrad van de pomp zich vrij rond kan draaien.
  6. Plaats alle voorwerpen weer terug en test de vaatwasser uit.