Smeg vaatwasser storing

De vaatwassers van Smeg zijn bijzonder goede apparaten, maar het kan zo zijn dat een Smeg vaatwasser storing heeft. Deze storingen kunnen veroorzaakt worden door allerlei verschillende redenen.

Het vervelende van een storing in een Smeg vaatwasser is dat de vaatwasser hierdoor niet meer gebruikt kan worden. Het gevolg is dat de vaat zich ophoopt of dat het met de hand allemaal afgewassen moet worden.

Hoe kan een Smeg vaatwasser een storing krijgen?

De vaatwassers van Smeg zijn in optima forma ontwikkeld. Dit betekent dat de vaatwassers zijn gemaakt op basis van jarenlange ontwikkeling. Hierdoor zijn het zeer goede vaatwassers, maar toch is er de mogelijkheid dat er een storing optreedt. Dit komt doordat een vaatwasser van Smeg gewoon zwaar belast wordt. De krachten die in een Smeg vaatwasser plaatsvinden, zijn van behoorlijke proporties.

Meest voorkomende storing bij een Smeg vaatwasser

Er zijn enkele storingen die het meest voorkomen bij een Smeg vaatwasser: de E1, E2, E3 en E4.

De E1 foutcode geeft aan dat de overstromingsbeveiliging in werking is gezet. Dit betekent dat de vaatwasser bijna overstroomt is, maar dit is op het laatste moment is voorkomen.

De E2 foutcode geeft aan dat het waterpeil in de vaatwasser beperkt is. Hierbij kunt u het beste het huidige programma onderbreken en de vaatwasser uit te schakelen. Start vervolgens na een paar minuten wachten een nieuw programma op.

De E3 foutcode geeft aan dat de vaatwasser het water niet meer op kan warmen. Hiervoor kunt u het beste contact zoeken met een service partner van Smeg.

De E4 foutcode geeft aan dat er een afwijking is tijdens het meten van de watertemperatuur. Hierbij kunt u het beste het huidige programma onderbreken en de vaatwasser uit te schakelen. Start vervolgens na een paar minuten wachten een nieuw programma op.

Is je Smeg vaatwasser storing nog niet verholpen? Contacteer dan de fabrikant!