Vaatwasser storing

Vaatwassers zijn hedendaags geavanceerde apparaten, maar toch is het mogelijk dat er een vaatwasser storing optreedt. Een storing in een vaatwasser kan door verschillende oorzaken ontstaan en kan als erg vervelend worden ervaren.

Het gevolg van een storing in de vaatwasser is dat de vaat met de hand afgewassen moet worden. Het is dan ook te hopen dat de vaatwasser snel weer gemaakt kan worden en dat de storing verholpen wordt.

Hoe kan een vaatwasser een storing krijgen?

Er zijn verschillende redenen waarom een vaatwasser een storing kan krijgen. Sommige vaatwassers hebben speciale noodfuncties die ze zelf inschakelen. Deze noodfuncties zorgen ervoor dat er niet nog meer schade wordt aangebracht aan de vaatwasser.

Redenen hoe een vaatwasser een storing kan krijgen zijn uiteenlopend. Een van de meest gehoorde redenen is dat de watersproeiers verstopt zitten door bijvoorbeeld plastic. Als er borden en bestek in de vaatwasser worden gedaan, is het altijd mogelijk dat er nog wat plastic op blijft liggen. Dit kan bijvoorbeeld plastic zijn van de verpakking van een rookworst.

Andere redenen zijn dat de vaatwasser oververhit raakt of dat er softwarematig iets aan de hand is in de vaatwasser.

Hoe kan je een storing oplossen?

Er zijn verschillende manieren waarmee de storing van een vaatwasser opgelost kan worden. De eerste manier is toch door simpelweg in het instructieboekje te kijken. In de meeste gevallen komt er een storingscode in de vaatwasser te staan, bijvoorbeeld 10. Zoek dan in het instructieboekje op wat storing 10 betekent. Onderneem vervolgens de acties die in het instructieboekje worden genoemd.
Een andere mogelijkheid is om een gespecialiseerd bedrijf hiervoor in te huren. Op die manier bent u in ieder geval verzekerd van een optimaal resultaat. Het nadeel is dat dit, logischerwijs, wel geld gaat kosten.