Whirlpool vaatwasser storing

Een whirlpool vaatwasser storing kan erg vervelend zijn, vooral als je net een grote lading vaat hebt die gewassen moet worden. In dit artikel bespreken we wat je moet doen als er een storing is met je Whirlpool vaatwasser, enkele bekende modellen van het merk met hun typenummers, en de verschillende foutcodes die kunnen optreden en wat ze betekenen.

Wat te doen bij een Whirlpool vaatwasser storing

Als je een storing hebt met je Whirlpool vaatwasser, is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak van de storing is. Dit kan je doen door de foutcode op het display van de vaatwasser te controleren. Deze foutcodes geven je een indicatie van het probleem en helpen je bij het oplossen ervan. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende foutcodes en hun betekenis.

Voordat je de foutcodes controleert, is het verstandig om eerst enkele basiscontroles uit te voeren. Controleer of de stroomtoevoer naar de vaatwasser in orde is en of de deur goed gesloten is. Als dit in orde is en de vaatwasser nog steeds niet werkt, kan je de foutcodes raadplegen.

Bekende Whirlpool vaatwasser modellen en typenummers

Whirlpool heeft verschillende vaatwasser modellen op de markt gebracht. Enkele bekende modellen met hun typenummers zijn:

  • Whirlpool WFO 3T123 PF X – vrijstaande vaatwasser
  • Whirlpool WIC 3C26 PF – inbouw vaatwasser
  • Whirlpool WIE 2B19 – inbouw vaatwasser
  • Whirlpool WFO 3O33 DL X – vrijstaande vaatwasser
  • Whirlpool WIE 2B16 – inbouw vaatwasser

Deze modellen kunnen verschillende foutcodes weergeven, afhankelijk van het probleem dat zich voordoet. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende foutcodes en hun betekenis.

Foutcodes bij Whirlpool vaatwassers en hun betekenis

Whirlpool vaatwassers kunnen verschillende foutcodes weergeven om aan te geven wat er mis is met het apparaat. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende foutcodes en hun betekenis:

Foutcode F1

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de watertoevoer. Controleer of de kraan openstaat en of er geen knik in de toevoerslang zit. Als dit in orde is, kan het zijn dat het inlaatventiel defect is en vervangen moet worden.

Foutcode F2

Deze foutcode duidt op een probleem met de waterafvoer. Controleer of de afvoerslang niet verstopt of geknikt is en of het filter in de vaatwasser schoon is. Als dit in orde is, kan het zijn dat de afvoerpomp defect is en vervangen moet worden.

Foutcode F3

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de verwarmingselementen van de vaatwasser. Controleer of de verwarmingselementen goed aangesloten zijn en of er geen beschadigingen zijn. Als dit in orde is, kan het zijn dat de verwarmingselementen defect zijn en vervangen moeten worden.

Foutcode F4

Deze foutcode duidt op een probleem met de temperatuursensor. Controleer of de sensor goed aangesloten is en of er geen beschadigingen zijn. Als dit in orde is, kan het zijn dat de sensor defect is en vervangen moet worden.

Foutcode F6

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de waterhardheidssensor. Controleer of de sensor goed aangesloten is en of er geen beschadigingen zijn. Als dit in orde is, kan het zijn dat de sensor defect is en vervangen moet worden.

Foutcode F7

Deze foutcode duidt op een probleem met de waterverzachter. Controleer of de waterverzachter goed aangesloten is en of er geen beschadigingen zijn. Als dit in orde is, kan het zijn dat de waterverzachter defect is en vervangen moet worden.

Foutcode F8

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de watercirculatie. Controleer of de circulatiepomp goed aangesloten is en of er geen beschadigingen zijn. Als dit in orde is, kan het zijn dat de circulatiepomp defect is en vervangen moet worden.

Foutcode F9

Deze foutcode duidt op een probleem met de waterverwarming. Controleer of de verwarmingselementen goed aangesloten zijn en of er geen beschadigingen zijn. Als dit in orde is, kan het zijn dat de verwarmingselementen defect zijn en vervangen moeten worden.

Conclusie

Een whirlpool vaatwasser storing kan verschillende oorzaken hebben, variërend van problemen met de watertoevoer tot defecte verwarmingselementen. Door de foutcodes op het display van de vaatwasser te controleren, kan je achterhalen wat de oorzaak van de storing is en deze oplossen. Als je er zelf niet uitkomt, is het verstandig om contact op te nemen met een professionele monteur om de storing te verhelpen.